Skip to content Skip to footer

PRP – Vampire Face Lift

Ονομάζεται Platelet Rich Plasma -PRP- Therapy (= Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) και είναι ό,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αισθητική ιατρική. Συνιστά μια διαδικασία θεραπειών με ενέσεις αιμοπεταλίων του ίδιου του ασθενή (πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες που αυτό περιέχει) σε πρόσωπο και σώμα, που παρουσιαζει θεαματικά αποτελέσματα στην εμφάνισή μας και θεραπευτικές επιλογές σε περιπτώσεις τραυμάτων, ουλών, τριχόπτωσης κ.α.
Είναι διαπιστωμένο ότι τα αιμοπετάλια περιέχουν αυξητικούς παράγοντες σε μεγάλες ποσότητες κι έτσι χρησιμοποιώντας το αίμα από τον ίδιο τον ασθενή (αυτόλογο) και έπειτα από μερικές διαδικασίες διαχωρισμού των λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων, προκύπτει το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτό το μέρος του αίματος στη διαδικασία, εκχύουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν τροφοδοτώντας με πρώτες ύλες τους ινοβλάστες για να παράγουν εκ των έσω περισσότερες ίνες κολλαγόνου και υαλουρονικό οξύ. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η πρώτη ύλη (πλάσμα και αιμοπετάλια) που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή (γίνεται αιμοληψία για την λήψη της απαραίτητης ποσότητας αίματος που χρειαζόμαστε). Έτσι, ελαχιστοποιείται και η πιθανότητα αλλεργιών ή αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκύψουν από τα συνθετικά υλικά. Επισης έχουμε τη μηχανική διέγερση του κολλαγόνου και υαλουρονικού με 100% φυσικό τρόπο από τους ινοβλάστες του ίδιου του οργανισμού, και το αποτέλεσμα εμφανίζεται προοδευτικά και διαρκεί σε βάθος χρόνου. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 12 μήνες μετά τη θεραπεία. Στην αισθητική Ιατρική εφαρμόζεται για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, της σύσφιξης του χαλαρωμένου δέρματος, των ρυτίδων, της κυτταρίτιδας καθώς και στην αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλών, τριχόπτωσης, τραυμάτων κ.ά.
Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με θεραπείες botox και Υαλουρονικό Οξύ καθώς και με θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων ή laser.
Χρειάζονται 2-4 συνεδρίες για να φανούν τα τελικά αποτελέσματα. Επειδή ο ίδιος ο οργανισμός βελτιώνει την υφή του δέρματος, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα αλλά αρχίζουν να εμφανίζονται μετά απο μερικές εβδομάδες και με το πέρασμα του χρόνου. Με την επανάληψη της τεχνικής, τα αποτελέσματα ενισχύονται όλο και περισσότερο. Η εφαρμογή είναι ελάχιστα επεμβατική διότι γίνεται με πολύ λεπτές και μικρές βελόνες μεσοθεραπείας & needling.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Πρόσωπο: Μέτωπο, περιοφθαλμικά πόδι χήνας, μάγουλα, πηγούνι.
Λαιμό-Ντεκολτέ
Υπόλοιπο σώμα: Κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, ραχιαία επιφάνεια χεριών.
Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ελαφρύ οίδημα ή κάποιες εκχυμώσεις οι οποίες υποχωρούν σε 1-3 ημέρες.
ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ
Διάφορες αιματολογικές διαταραχές όπως αιμοσφαιρινοπάθειες, διαταραχές πήξεως του αίματος, χαμηλά αιμοπετάλια καθώς και η λήψη αντιπηκτικών-αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων. Τέλος, δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενέίς που αντιμετωπίζουν χρόνια νόσο του ήπατος, HIV και αν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού.


Τι θα λέγατε όμως, αν μπορούσατε να ξαναποκτήσετε το σφρίγος, την ομοιομορφία του χρώματος, την ελαστικότητα του δέρματος που γερνά;
Ακόµα και µε έναν ισορροπηµένο και υγιεινό τρόπο ζωής, κάποια στιγµή τα
κύτταρα και το δέρµα µας αντίστοιχα θα εµφανίσουν τα σηµάδια του χρόνου. Όποτε δε, ρωτάτε για το µυστικό
της οµορφιάς τους, συνήθως παίρνετε την εξής στερεότυπη απάντηση: «άφθονο νερό, φρέσκα φρούτα και
λαχανικά, αρκετός ύπνος και καλά γονίδια».
Αυτό ισχύει πραγµατικά? Όχι. Αυτό δεν είναι παρά η µισή αλήθεια.
Οι επιστήµονες γνωρίζουν αρκετό καιρό τώρα πως αποδοµείται το δέρµα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γήρανσης και πως οι ρυτίδες εµφανίζονται. Όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο µειώνεται αξιοσηµείωτα ο φυσικός αριθµός των αποκαλούµενων βλαστοκυττάρων, ινοβλαστών καιδερµατικών κυττάρων. Αυτά τα κύτταρα που αναφέραµε παραπάνω παρέχουν µια συνεχή αναµόρφωση στο δέρµα, ενώ παράλληλα του προσδίδουν όγκο, σταθερότητα και ελαστικότητα. Χάρη σε αυτά, το δέρµα µας παραµένει για πολύ καιρό νέο, σφριγηλό και ελαστικό.
Η δική σας αυτόλογη θεραπεία. Εμπιστευθείτε τα βλαστοκύτταρά σας!
Μέχρι σήµερα οι επιστήµονες χρησιµοποιούσαν ετερόλογους παράγοντες για να επιβραδύνουν τα ορατά σηµάδια της γήρανσης και φυσικά συχνά έρχονταν αντιµέτωποι µε την απόρριψη ή την αλλεργική αντίδραση από τα κύτταρα του
ασθενούς. Τώρα οι αυτόλογες θεραπείες Dermagenetic καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης µε φυσικό τρόπο. Για πρώτη φορά, είµαστε σε θέση να ενεργοποιήσουµε ταβλαστοκύτταρα και τους ινοβλάστες του σώµατος που
παίζουν εξαιρετικά σηµαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή του δέρµατος, να τους διεγείρουµε και να τους τροφοδοτήσουµε από τους δικούς µας αυτόλογους µηχανισµούς φυσικά χωρίς καµία παρενέργεια, βιοσυµβατά.
Θα διαπιστώσετε ότι: οι πασίγνωστοι όροι «Αντιγήρανση» και «Αναζωογόνηση» θα αποκτήσουν εντελώς νέες διαστάσεις με τα πρωτόκολλα Dermagenetic.
Μέχρι σήµερα γνωρίζουµε ότι η βελτίωση της όψης του δέρµατος γίνεται ορατή µετά το πρώτο πρωτόκολλο, ενώ βελτιώνεται περαιτέρω µέσα στους επόµενους µήνες. Αµέσως µόλις τα καινούργια κύτταρα ενεργοποιηθούν, αρχίζουν να εγκαθίστανται.
Η φυσική διαδικασία επιδιόρθωσης του ίδιου σας του κυττάρου, κάνει τις
ρυτίδες να απαλύνονται, το δέρµα να αποκτά όγκο και να γίνεται πιο σφιχτό,
πιο νεανικό και πιο φρέσκο. Φυσική αναζωογόνηση εκ των έσω. Η φυσική διαδικασία του ίδιου σας του κυττάρου να επιδιορθώνεται διαρκεί αρκετά χρόνια –µοναδικό µέχρι τώρα. Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα µπορούν να εφαρµοστούν είτε στην ίδια περιοχή του δέρµατος είτε σε άλλες, εκεί όπου χρειάζεται.
ΜΕΘΟΔΟΣ AUTOSOMA: ΑΥΤΟΛΟΓΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα κύτταρα από το ίδιο σας το σώµα αναγνωρίζουν τους εξωγενείς από τους ενδογενείς παράγοντες. Δηλαδή αναγνωρίζουν και δέχονται χωρίς παρενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις τους αυτόλογους πρωτεϊνικούςπαράγοντες που προέρχονται από το ίδιο. Με τη θεραπεία Autosoma, οιατρός θα ενεργοποιήσει ένα µικρό αριθµό αιµοπεταλίων σας και στη συνέχεια θα τα επανεγχύσει για να ενεργοποιήσουν τους ινοβλάστες που παίζουν σηµαντικό ρόλο στη δοµή του δέρµατος για να παράγουν νέες πρωτεΐνες. Με αυτό τον τρόπο, τροφοδοτούµε ξανά το δέρµα µας µε νέα κύτταρα από το ίδιο µας το σώµα ώστε να αποκτήσει νέες δοµές µε φυσικό τρόπο. Τα δέρµα ανακτά το φυσικό του σφρίγος, την ελαστικότητά του και τον αρχικό του όγκο. Επιπλέον, η µέθοδος Autosoma προσφέρει αυξηµένη πυκνότητα πρωτεϊνών στο δέρµα και βελτιώνει την χροιά του. Το αποτέλεσµα είναι µια ολική αναζωογόνηση του δέρµατος µε φυσικό τρόπο. Η µέθοδος Autosoma µπορεί να εφαρµοστεί µε άριστα αποτελέσµατα σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώµατος, π.χ. στο λαιµό, στο µπούστο ή στα χέρια κλπ.
ΜΕΘΟΔΟΣ AUTOSOMA: ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ 100% ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ EΣΑΣ
Η διαδικασία γίνεται από ειδικά εκπαιδευµένο γιατρό. Τα αιµοπετάλια θα επανεγχυθούν από το γιατρό σας απευθείας στο δέρµα σας κατά τη διάρκεια τεσσάρων θεραπευτικών συνεδριών σε διάστηµα 1-2 µηνών µεταξύ τους – ακριβώς εκεί που θέλετε να αναζωογονηθεί το δέρµα σας. Oι θεραπευτικές εφαρµογές είναι ανώδυνες. Μετά από αυτή τη διαδικασία, θα χρειαστεί να περιµένετε περίπου δύο έως τρεις ώρες ώσπου να δηµιουργηθεί η δική σας προσωπική κρέµα.
ΜΕΘΟΔΟΣ AUTOSOMA: ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ
Η µέθοδος Autosoma συστήνεται από την ABACOSM και την επιστηµονική της οµάδα στην Ελλάδα και βασίζεται στη διέγερση των αυτόλογων µηχανισµών των κυττάρων µας. Στην ουσία, τα δικά µας βλαστοκύτταρα διεγείρονται διαρκώς. Αυτό εγγυάται ένα διαρκές αποτέλεσµα και υψηλό επίπεδο ασφαλείας.
ΜΕΘΟΔΟΣ AUTOSOMA: ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ
Η ακολουθία των θεραπευτικών βηµάτων µε τη µέθοδο Αutosoma:

 •  Ο ιατρός θα προετοιµάσει τα αιµοπετάλια
 •  Αυτά ενεργοποιούνται και ο γιατρός σας θα εφαρµόσει
  (α) το φιαλίδιο της επανέγχυσης µε laser ή fraxpeel
  (β) την αυτόλογη κρέµα και
  (γ) τη βιολογική σας µάσκα.

Περαιτέρω θεραπευτικές αγωγές συντήρησης συνιστώνται µετά από 1-2 χρόνια εκεί όπου χρειάζεται.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ AUTOSOMA
Με τη μέθοδο Αutosoma, η ABACOSM προσφέρει μία πρωτοπόρα μέθοδο πρόληψης και αναστροφής της γήρανσης του δέρματος. Τι είναι αυτό που κάνει τη µέθοδο Αutosoma τόσο ιδιαίτερη;
Η µέθοδος Autosoma προσφέρει µια µόνιµη και φυσική αναζωογόνηση του δέρµατος µε τη βοήθεια κυττάρων από το ίδιο σας το σώµα, τα οποία είναι 100% βιοσυµβατά. Η σταθερότητα και ελαστικότητα του δέρµατος βελτιώνονται αξιοσηµείωτα. Ποια είναι η διαφορά ανάµεσα στη µέθοδο Αutosoma και σε άλλες µεθόδους αναζωογόνησης του δέρµατος; Η µέθοδος Autosoma είναι µια αυτόλογη αναζωογόνηση του δέρµατος η οποία κάνει χρήση βλαστοκυττάρων και ινοβλαστών στο ίδιο σας το σώµα.
Ποιος µπορεί να ωφεληθεί από τη µέθοδο Αutosoma;
Χάρη στη φυσική, απόλυτα εξατοµικευµένη βιολογική του διαδικασία, όλοι µπορούν να ωφεληθούν από τη µέθοδο Αutosoma.
Σε ποιες περιοχές του σώµατος είναι πιο αποτελεσµατική η µέθοδος Αutosoma?
Οποιαδήποτε περιοχή του δέρµατος µπορεί να βελτιωθεί θεαµατικά από τη χρήση της µεθόδου Αutosoma
– ιδιαίτερα το πρόσωπο, ο λαιµός, το µπούστο και επίσης τα χέρια και άλλες ευαίσθητες περιοχές του σώµατος. Ιδιαίτερα οιπεριοχές µε ραβδώσεις (ραγάδες) και χαλάρωση θεραπεύονται 100%.
Πόσο συχνά πρέπει να εφαρµόζεται η µέθοδος Αutosoma;
Προκειµένου να επιτευχθούν σηµαντικά αποτελέσµατα, απαιτείται µια βασική θεραπευτική αγωγή η οποία
χωρίζεται σε τέσσερις θεραπευτικές συνεδρίες µε µεσοδιάστηµα 1-2 µηνών µεταξύ τους.
Πότε γίνονται ορατά τα πρώτα αποτελέσµατα;
Η έως τώρα εµπειρία έχει δείξει πως η βελτίωση της όψης του δέρµατος γίνεταιεντυπωσιακά ορατή µετά τη πρώτη µόλις συνεδρία, ενώ βελτιώνεται περαιτέρω µέσα στους επόµενους µήνες. Η βελτίωση του δέρµατος διαρκεί αρκετά χρόνια. Μια επιπρόσθετη θεραπευτική αγωγή συντήρησης µπορεί να διεξαχθεί µετά ένα χρόνο, εκεί όπου χρειάζεται. Η µέθοδος Αutosoma µπορεί και ενδείκνυται να χρησιµοποιείται περιοδικά γιαπολλά χρόνια, επειδή διεγείρει τους µηχανισµούς της κυτταρικής επιδιόρθωσης.
Είναι η τέλεια θεραπεία αντιγήρανσης. Έτσι θα έχετε νεότερα κύτταρα για τηνµεταµόρφωση του δέρµατός σας και αργότερα, ακόµα και µετά από πολλάχρόνια. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσω τη µέθοδο Αutosoma; Καθώς η µέθοδος Αutosoma κάνει χρήση των δικών σας κυτταρικών µηχανισµών, δεν τίθεται θέµα ασυµβατότητας µε άλλες αισθητικές θεραπείες. Ιδανικές θεραπείες αντιγήρανσης αποτελούν µια υγιεινή διατροφή, η συστηµατικήσωµατική άσκηση και ο επαρκής ύπνος. Ταυτόχρονα τα αποτελέσµατα της θεραπείας συντηρούνται από τα καθηµερινά πρωτόκολλα αντιγήρανσης Dermagenetic.
Διαθέσιµα πρωτόκολλα που ο ιατρός σας µπορεί να εφαρµόσει

 • Υποτροφικών ουλών
 • Μελάσµατος
 • Γεροντικών κηλίδων
 • Ενεργούς ακµής
 • Ρυτίδων ρυνοπαρειακών
 • Απαλών ρυτίδων
 • Ουλών ακµής
 • Ραβδώσεων / Ραγάδων

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο