Skip to content Skip to footer

Θεραπείες Κυτταρίτιδας – Λιπόλυσης – Σύσφιξης

Ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν επιπλέον κιλά. Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε μη ομαλή συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού.
Η κυτταρίτιδα ταλανίζει περίπου το 90% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως, με τις λευκές γυναίκες λόγω δέρματος να είναι πιο επιρρεπείς.
Ως κυτταρίτιδα μπορεί να οριστεί η μεταβολή της επιφάνειας του δέρματος, η οποία γίνεται ανάγλυφη και έχει όψη παρόμοια με φλούδα πορτοκαλιού, τυρί cottage ή ένα στρώμα.
Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται κυρίως κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες. Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία μας, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία πολλών γυναικών.
Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, υποστηρίζει ότι η κυτταρίτιδα αποτελεί έναν φυσικό μηχανισμό αποθήκευσης λίπους στις ενήλικες γυναίκες, για να εξασφαλίζει ότι θα υπάρχουν επαρκείς θερμίδες για τις μελλοντικές κυήσεις και τον θηλασμό.

Πώς Αντιμετωπίζεται Η Κυτταρίτιδα;

Ελέγχοντας τους παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα, είναι δυνατό να την περιορίσουμε αρκετά. Η σωστή διατροφή, η πρόσληψη άφθονων υγρών και ο περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά. Επιπλέον, η συστηματική φυσική άσκηση συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης.
Ωστόσο, σε πολλές γυναίκες το πρόβλημα της κυτταρίτιδας επιμένει, ακόμα και αν χάσουν βάρος και κάνουν συστηματική γυμναστική.
Στις γυναίκες, ο ιστός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις αυξομειώσεις των επιπέδων των ορμονών (εμμηνορροϊκός κύκλος, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), οι οποίες προκαλούν την αποθήκευση και δημιουργία του συσσωρευμένου λίπους. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν προσπαθήσει μάταια να διώξουν την κυτταρίτιδα με κάθε τρόπο, από τη διατροφή και την έντονη άσκηση μέχρι τις αντι-κυτταριτιδικές κρέμες, τις παραδοσιακές και εναλλακτικές θεραπείες και τα φάρμακα αδυνατίσματος.
Η κυτταρίτιδα μπορεί να διαγνωστεί και να ταξινομηθεί σε τέσσερα στάδια. Όσο πιο προχωρημένο είναι το στάδιο της κυτταρίτιδας, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί. Κατά τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, η μπλοκαρισμένη λέμφος πρέπει να αποσυμφορηθεί, το σύστημα της παροχέτευσης πρέπει να διεγερθεί, ο ινώδης ιστός γύρω από τις σκληρές αποθήκες του λίπους πρέπει να γίνει πιο μαλακός ή να αρθεί και το αδύνατο δίκτυο των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης πρέπει να ενισχυθεί και να αναδιαμορφωθεί.

Μεσοθεραπεία Για Κυτταρίτιδα

Συνήθως χρειάζονται 8-10 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 10 ημερών. Τα αρχικά αποτελέσματα θα αρχίσετε όμως ήδη να τα βλέπετε από την πρώτη φορά. Στη μεσοθεραπεία εγχέουμε με ενέσεις συσφιγκτικά, λιπολυτικά και αγγειοτονωτικά συστατικά, όπως καφεΐνη και καρνιτίνη. Η εφαρμογή για την θεραπεία γίνεται αφού έχετε βάλει αναισθητική κρέμα 1 ώρα πριν με μια πολύ μικρή βελόνα ο γιατρός θα εγχύσει στην περιοχή της θεραπείας τα συστατικά του ενδεδειγμένου προσωπικού σας δείγματος. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες όμως θα παρέλθουν σε 3-4 μέρες.

Μεσοθεραπεία: Πλεονεκτήματα Της Θεραπείας

Δυστυχώς η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα πιο δύσκολα αισθητικά προβλήματα που έχουμε να λύσουμε. Το βάθος που πρέπει να δράσουν οι συγκεκριμένες ουσίες δεν μας επιτρέπει πιο ανώδυνες τεχνικές (βελόνα). Κατά τη διάρκεια της θεραπείας καλό θα είναι να ακολουθήσουμε και κάποιες άλλες συμβουλές που θα μας πει ο γιατρός. Π.χ. στρες, καθιστική ζωή, κάπνισμα.
Ένα από τα πλεονεκτήματα της Μεσοθεραπείας έναντι άλλων θεραπειών συνιστά το γεγονός ότι είναι εφικτό να γίνουν συνδυασμοί των ενέσιμων υλικών ανάλογα με το υπάρχον πρόβλημα. Πολλές φορές δεν είναι δυστυχώς μόνο η κυτταρίτιδα το πρόβλημα αλλά συνυπάρχουν και το τοπικό πάχος και η χαλάρωση. Έτσι με τους κατάλληλους συνδυασμούς και τα πρωτόκολλα θεραπειών είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα και τα 3 προβλήματα ανάλογα με την έκταση τους (πχ κοκτέιλ με υλικό 50% για κυτταρίτιδα, 25% για λιπόλυση και 25% για σύσφιξη). Επιπρόσθετα, παράλληλα με τη Μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει και συνδυασμός με ένζυμα τα οποία δεν γίνονται ενέσιμα αλλά με ραδιοσυχνότητες RF ή/και με λεμφικό μασάζ. Όλα τα παραπάνω είναι δυνατό να ενισχυθούν και με προϊόντα τα οποία εφαρμόζει η ασθενής στο σπίτι.

Leave a comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο